Polityka Prywatności

 

POLITYKA PRYWATNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWO  

 

Polityka prywatności dotyczy przetwarzania i ochrony danych osobowych Użytkowników w związku z korzystaniem z serwisu www.dilerstylu.pl, zwanego dalej „Serwisem”, w tym jego podstron, administrowanego przez Multisport Dawid Pietruszyński ul. Browarna 11, 87-100 Toruń; wpisaną do CEIDG, NIP: 8792049924, numer REGON: 871076336 dalej zwana „Multisport”. 

 

Polityka prywatności zawiera obowiązujące w Serwisie zasady zbierania i wykorzystywania danych o Użytkownikach przy składaniu przez nich zamówień na oferowane przez Multisport towary. 

 

Naszym nadrzędnym celem jest zapewnienie Użytkownikom serwisu ochrony prywatności, gdyż ochrona danych jest kwestią zaufania, a zaufanie jest dla nas bardzo ważne. Aby każdy Użytkownik naszego serwisu czuł się bezpiecznie, przy przetwarzaniu danych osobowych ściśle przestrzegamy krajowych przepisów a tym zakresie, a w związku z rozpoczęciem stosowania z dniem 25 maja 2018 roku Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) dokładamy wszelkich starań aby sprostać wszystkim wymaganiom wynikającym wprost z ww. rozporządzenia. 

 

Multisport respektuje Państwa potrzebę zachowania poufności informacji oraz danych osobowych, jakie nam Państwo przekazujecie. Przekazując nam informacje dotyczące Państwa oraz Państwa dane osobowe, wyrażają Państwo zgodę na to, abyśmy je wykorzystywali, zapoznawali się z nimi i – w zależności od przypadku – przetwarzali w celach wskazanych poniżej. Zachęcamy Państwa do uważnego zapoznania się z poniżej przedstawioną Polityką, gdyż znajduje ona zastosowanie do wszystkich danych osobowych przekazanych nam przez Państwa za pośrednictwem naszej Strony.  

 

1. OBOWIĄZEK INFORMACYJNY ADMINISTRATORA  

 

1.1. Dilerstylu.pl - administratorem jest Multisport Dawid Pietruszyński ul. Browarna 11, 87-100 Toruń; wpisaną do CEIDG, NIP: 8792049924, numer REGON: 871076336 dalej zwana „Multisport”.

 

1.2. Administrator pozyskuje dane osobowe od Użytkowników sklepu internetowego www.dilerstylu.pl Podstawowym sposobem pozyskiwania danych jest dobrowolne wypełnienie formularza. Administrator pozyskuje w ten sposób imię, nazwisko, adres, numer telefonu oraz adres e-mail Użytkownika. Dane są przechowywane przez administratora w formacie, który pozwala na ich przeniesienie. Na stronie internetowej działa także zautomatyzowany system, który pozwala na monitorowanie zachowania Użytkownika oraz dopasowanie treści do zainteresowania użytkownika. System ten jest zintegrowany z naszym sklepem i każdy z Użytkowników może w każdym czasie zgłosić sprzeciw. 

 

1.3. Ponadto każdy Użytkownik może żądać: - dostępu do swoich danych osobowych, - sprostowania danych osobowych, - usunięcia danych osobowych, - ograniczenia przetwarzania danych osobowych, - przeniesienia danych osobowych. 

 

1.4. Każdy Użytkownik może wnieść sprzeciw wobec przetwarzania danych osobowych. Aby skorzystać z powyższych uprawnień, Użytkownik powinien skontaktować się z administratorem wysyłając maila na adres: sklep@dilerstylu.pl . Administrator wykonuje żądanie Użytkownika niezwłocznie. Usunięcie, ograniczenie, przeniesienie oraz zgłoszenie sprzeciwu względem przetwarzania danych będzie miało wpływ na świadczone usługi i skutkować będzie prawdopodobnie uniemożliwieniem wykonania tych usług w sposób prawidłowy. Użytkownik powinien zdawać sobie sprawę z tego, że jego dane przetwarzane są wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia oraz dostarczenia mu spersonalizowanej informacji handlowej. 

 

1.5. Mają Państwo także prawo wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r. 

 

1.6. Administrator przetwarza dane osobowe wyłącznie w celu realizacji złożonego przez Użytkownika zamówienia oraz celem przesłania Użytkownikowi spersonalizowanej informacji handlowej. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i stanowi wymóg umowny oraz jest niezbędne do wykonania umowy. Umowa polega na sprzedaży zamówionych przez Państwa produktów. Oznacza to, że bez zgody na przetwarzanie danych osobowych nie będziemy w stanie wykonać złożonego zamówienia ani się z Państwem skontaktować. 

 

1.7. Przechowujemy Państwa dane przez okres nie dłuższy, niż jest to niezbędne dla prawidłowej realizacji zamówienia oraz umożliwiający nam przesłanie do Państwa spersonalizowanej informacji handlowej. Po tym czasie dane są przechowywane wyłącznie na potrzeby zabezpieczenia dochodzenia roszczeń. Przypominamy, że w każdym czasie mogą Państwo usunąć dane.  

 

2. OCHRONA GROMADZONYCH DANYCH  

 

2.1.   Dokładamy wszelkich starań, aby chronić przetwarzane dane przed nieuprawnionym dostępem, nieautoryzowaną modyfikacją lub usunięciem zebranych danych osobowych. Zapewniamy, że dane osobowe i wszelkie inne informacje  są z nami bezpieczne. Stosujemy odpowiednie środki zabezpieczenia danych, w szczególności środki ochrony przed szkodliwym oprogramowaniem. Do przetwarzanych danych osobowych dostęp ma wyłącznie upoważniony personel, przeszkolony z zakresu danych osobowych i zabezpieczeń systemu informatycznego, jak również zobowiązany do zachowania ścisłej poufności. 

 

2.2.   Administrator nie wymaga rejestracji od osób korzystających z serwisu, chyba, że Użytkownik chce dokonać zakupu towarów oferowanych przez Multisport, wtedy wymagana jest rejestracja w serwisie. 

 

2.3. Wszystkie formularze służące do wpisywania informacji prywatnych, są umieszczone w bezpiecznym obszarze serwisu. Łączenie się z nimi odbywa się z użyciem specjalnego certyfikatu, skutkiem czego wszystkie dane osobowe Klientów są szyfrowane i nawet w przypadku przechwycenia transmisji, niemożliwe do odczytania przez osoby nieupoważnione.  

 

3. WYKORZYSTYWANIE DANYCH OSOBOWYCH I ODPOWIEDZIALNOŚĆ  

 

3.1. Dane, o których mowa w pkt. 2 Polityki prywatności, są przetwarzane wyłącznie w celach na które Użytkownik wyraził zgodę. 

 

3.2. Dane, o których mowa w pkt. 2 Polityki prywatności, nie są udostępniane osobom trzecim. 

 

3.3. Wyjątek od zasady, o której mowa w pkt. 3.2. Polityki prywatności, stanowi sytuacja, w której z żądaniem udostępnienia tych danych do Multisport-u wystąpi sąd, prokuratura lub inne organy, po uprzednim wskazaniu podstawy prawnej swojego żądania. W takiej sytuacji Multisport udostępnia powyższe dane w zakresie, w jakim są one wymagane. 

 

3.4.   Multisport udostępnia również dane, o których mowa w pkt. 2 Polityki prywatności, w przypadku naruszenia przez Użytkownika lub Klienta Regulaminu Sklepu Internetowego.  

 

4. REALIZACJA ŻĄDAŃ  

 

4.1. Wszelkie żądania, zapytania i prośby wynikające ze stosowania RODO prosimy kierować na adres listownie – Multisport ul. Browarna 11, 87-100 Toruń, lub elektronicznie na mail sklep@dilerstylu.pl.

 

Data ostatniej aktualizacji 25.05.2018

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel